به گزارش خبرگزاری مهر، صبح امروز علیرضا کمرهای سرپرست مرکز امور بین الملل و مدارس خارج از کشور در نشست شورای عالی کمیسیون ملی آیسسکو که با حضور سید محمد بطحایی و اعضای شورا برگزار شد، با ارائه گزارشی از پیشینه استقرار دفتر آیسسکو در ایران گفت: این کمیسیون در دهه ۱۹۵۰ در ذیل کنفرانس عمومی کشورهای اسلامی تشکیل شد و فعالیتهای آن به سه زبان انگلیسی، عربی، و فرانسه منتشر میشود.
وی از همکاری ۱۱۴ سازمان تخصصی و بین المللی با این کمیسیون خبر داد و اضافه کرد: ۵۴ کشور عضو این کمسیون هستند و تقویت، ارتقا و تحکیم همکاری کشورهای اسلامی از جمله اهداف تشکیل این کمیسیون است. در ایران در سال۱۳۷۴ کمیسیون آیسسکو استقرار یافت وآئین نامه آن در سال ۱۳۸۳ به تصویب رسید و هم اکنون این کمیسیون دارای ۷ کمیته تخصصی است.
سید محمد بطحایی وزیر آموزش و پرورش نیز در این نشست گفت: آیسسکو نقش بسیار موثر در همگرایی کشورهای اسلامی و همچنین در عرصه بین المللی می تواند داشته باشد. به نظر می رسد این نقش وتاثیر گذاری امروزه نتوانسته جایگاه واقعی خود را در عرصه بین المللی پیدا کند.
بطحایی اضافه کرد: شاید به دلیل همین نقش ضعیف آیسسکو است که اسناد بالا دستی ابلاغ شده به کشورهای مختلف با ارزش ها و فرهنگ کشورها بیگانه است و نه تنها مشکل را از آنها رفع نکرده بلکه چالشهایی را نیز به وجود آورده است، چنانکه در ایران شاهد این موضوع هستیم.
وزیر آموزش وپرورش بیان کرد: وجود دفتر آیسسکو در ایران برای ما امتیازی است نسبت به سایر کشور ها و این فرصتی است که سایر کشورها از آن بی بهره هستند. مساعدت سایر دستگاههای وابسته به آیسسکو میتواند به ارتقای جایگاه آن در دیپلماسی کشورهای اسلامی منجر شود.
وی ادامه داد: ما باید از این حالت انفعالی در برابر مسائل که اتفاق میافتد خارج شویم و از ظرفیت آیسسکو بیشتر استفاده کنیم بنابراین امیدوارم کمیسیون ملی آیسسکو نقش خود را در ارتقای جایگاهش ایفا کند.
بطحایی خروج ایران و سایر کشورهای اسلامی را از حالت انفعالی، ضروری دانست و اظهار کرد: نتیجه انفعال، بخشنامههایی است که از سوی برخی کشورها به سایر کشورها ابلاغ میشود که نه تنها مشکلی را در کشورهای مذکور حل نمیکند بلکه مشکلاتی را نیز به وجود میآورد.
نظر شما